Campagne

Doe mee aan verandering!

Woensdag 15 maart zijn er belangrijke verkiezingen voor Nederland. Al decennia lang zijn dezelfde partijen aan de macht. Stem voor verandering! Voor een Nederland waar de hoop het wint van de angst. Waar eerlijk delen het wint van egoïsme. Waar vernieuwing het wint van de status quo. Nederland veranderen doe je niet alleen. Wil jij ons meehelpen om een historisch resultaat te boeken? Word dan actief voor onze verkiezingscampagne! Dat kan ook als je weinig tijd hebt. Hieronder en in de agenda ontdek je wat je kunt doen. Wil je meer meten over de campagne mail dan de campagneleider Gönül Hettema-Fidan, gonul@groenlinksapeldoorn.nl.

Wil je meedoen aan één van deze campagneactiviteiten? Neem dan contact op met de vrijwilligerscoördinator, Judith Velthuizen, judith@groenlinksapeldoorn.nl. Je bent van harte welkom om mee te doen aan de volgende activiteiten!

In de agenda vind je alle geplande activiteiten met data.

Doe mee aan huis-aan-huis-acties

We gaan langs de deuren om zo veel mogelijk mensen te spreken over de veranderingen die we in Nederland willen. Dat doen we met een paar simpele vragen, waarvan we de antwoorden invoeren in de nieuwe app. Neem alvast een kijkje op www.glapp.nl. Je krijgt van tevoren heldere instructies hoe de app werkt. We gaan altijd als team de wijk in, dus je hoeft nooit alleen langs de deuren. Indien gewenst koppelen we een ervaren persoon aan een minder ervaren iemand.

Organiseer een huiskamergesprek

De verkiezingen worden gewonnen in gesprekken. Gesprek voor gesprek, groeien we uit tot een brede volksbeweging. We organiseren huiskamerbijeenkomsten om:

  • het te hebben over hoe we Nederland samen willen veranderen;
  • ideeën en meningen uit te wisselen;
  • netwerken te bouwen en te onderhouden;
  • mensen en hun kwaliteiten te onderkennen en hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan de campagne;
  • mensen enthousiast te maken voor GroenLinks;
  • mensen actief te krijgen voor GroenLinks.

Met huiskamerbijeenkomsten willen we relaties bouwen, geen data verzamelen; verhalen, inzichten en gevoelens delen, niet standpunten ventileren; begrip hebben voor elkaar, niet met elkaar in discussie gaan. Hierbij gaan we voor gemeenschappelijke concrete doelen die tot vervolgstappen leiden, zodat het niet bij praten alleen blijft.

Help met flyeren tijdens stadswandelingen

We zoeken héél veel nieuwe mensen die willen flyeren: een ongelofelijk belangrijke functie in de campagne! Hiertoe organiseren we inspirerende stadswandelingen die eindigen bij een winkelcentrum. Elke keer gaan we naar een ander winkelcentrum, niet alleen om te flyeren maar ook om in gesprek te komen met onze mede-Apeldoorners. Lijkt het moeilijk? Nee, het is gemakkelijk en leuk! We doen alle activiteiten samen!

Doe mee aan GL055 – natuurdagen

We organiseren boswandelingen om samen de natuur te ontdekken en elkaar beter te leren kennen. Tijdens de wandeling ontdekken we diverse uitspraken gerelateerd aan GroenLinks. Ook picknicken we samen. Daarvoor vragen we je zelf wat lekkers mee te nemen om te eten, te drinken en te delen met elkaar. Ben je muzikaal en laat je dat graag horen? Neem dan gerust je gitaar, of ander muziekinstrument mee. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, want kinderen kunnen diertjes op hun eigen kleurplaat opspeuren.

Social media

Bijdragen aan de campagne kan ook online! Via Facebook en Twitter kun je ons volgen, berichten liken en delen. Dit kost weinig tijd, maar je bereikt er wel direct een grote groep mensen mee. Doe je mee?

GroenLinks landelijk: T: @groenlinks | F: GroenLinks
GroenLinks Apeldoorn: T: @groenlinks055 | F: GroenLinks.Apeldoorn

Hang een raamposter op!

Je kunt ook bijdragen door een poster achter je raam te hangen. Er zijn A2 en A3 posters beschikbaar. Doe je mee? Stuur Judith een e-mail, dan zorgen we dat je z.s.m. een poster ontvangt.

Doneer geld

Geen tijd of zin om als vrijwilliger te helpen, maar wil je de campagne toch steunen? Doneer dan nu, wij zijn blij met iedere €uro die we krijgen. Doneer hier.

Word lid

Wil je ons meer steunen dan alleen geld doneren? Word dan nu lid.