Afscheidswoorden van onze Bas, een kleurrijk raadslid

Met de verkiezingen voor de deur is dit niet alleen de tijd van campagne voeren, maar ook die van afscheid nemen. De samenstelling van de fractie gaat veranderen. De tijd dat we afscheid nemen van twee raadsleden: Marcel van der Maal (4 jaar raadslid) en Bas Koers. (16 jaar) We hebben Bas gevraagd om een stuk aan te leveren voor onze site en zijn blij dat hij dat wilde doen. Bas: dank je wel voor alle bijzondere jaren samen met jou. We keep in touch!

De afscheidswoorden van Bas

Afscheidskado van de fractie. 16 jaar bas in 150 foto’s. 🙂

Op het moment dat ik dit schrijf staan we aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen. GroenLinks staat er positief voor, het blijft spannend of dit zich in Apeldoorn ook gaat vertalen naar zetelwinst in de gemeenteraad. De afgelopen 16 jaar heb ik zowel mogen verliezen als winnen met onze partij, waarbij de vorige gemeenteraadsverkiezing van 2014 echt een cliffhanger was. We zakten van 3 zetels terug naar 2, echter bij het binnenkomen van de uitslagen van de laatste stembureaus hadden wij -dankzij onze lijstverbinding- net genoeg stemmen voor het behoud van 3 raadszetels. Ook heb ik mogen meemaken hoe we van een kritisch constructieve oppositie partij ons als gewaardeerde coalitiepartij hebben mogen ontwikkelen. Met name doordat Michael Boddeke en vervolgens onze huidige lijsttrekker en wethouder Detlev Cziesso bestuurlijk hun sporen hebben verdiend.

Ik ben heel eerlijk wanneer ik schrijf dat ik met gemengde gevoelens naar de verkiezingen kijk. Aan de ene kant ben ik zeer verheugd dat we veel actieve leden hebben mogen verwelkomen die de afgelopen jaren met enthousiasme campagne hebben gevoerd voor GroenLinks. Ook de grote aanwas jonge leden en het vooruitzicht van de heropleving van DWARS! Apeldoorn maken mij als oud DWARS’er erg trots. Het terugkijken op 16 jaar politiek geeft mij ook een nostalgisch en verdrietig gevoel. Politiek was (en is denk ik nog steeds) een groot deel van mij leven. En dit allemaal op een moment in mijn leven dat ik erg op zoek ben naar identiteit en nieuwe zingeving én mijn idealen en waarden erg op de proef worden gesteld door verwachtingen die anders uitpakken dan ik aanvankelijk had gehoopt.
Een ander gevoel wat overheerst is dankbaarheid, in de eerste plaats naar de inwoners van Apeldoorn, mijn lieve collega’s en onze leden. Het waren 16 bijzondere jaren, ik heb de stad en onze dorpen tot in haar vezels mogen leren kennen. En ook al die mensen die onze gemeente zo levendig maken: dat maakt het waard om je uiterste best voor te doen als lokaal politicus.

Wat ga je nu doen? Een vraag die ik vaak gesteld heb gekregen afgelopen tijd en die ik nog lastig te beantwoorden vindt. Natuurlijk blijf ik fietskoerieren en ben ik druk bezig nieuwe fietsvakanties te plannen. Politiek kies ik voorlopig even de luwte en de achtergrond. Ik geef graag onze nieuwe generatie DWARS’ers een zetje in de rug en verder komt er vast wel weer een dag dat ik van mij laat horen en mij maatschappelijk bevlogen ergens in vastbijt.

Bedankt voor een mooie tijd, en zeker tot ziens!
Liefs Bas

Bas wordt als 21 jarige meegenomen door de politie bij een demonstratie van extreem rechts in Apeldoorn.

Author: Margien de Vries

Share This Post On