Kandidaten

GroenLinks Apeldoorn telt 28 mensen op de kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. We stellen de eerste 7 kandidaten van de lijst nader aan je voor. Een volledig overzicht van alle kandidaten vind je onderaan deze pagina.

1. Detlev Cziesso

Ik ben betrokken geraakt bij de politiek vanuit mijn betrokkenheid met de gemeente Apeldoorn en vooral haar bewoners. Een bruisende interessante gemeente, waarin in Apeldoorn en de omliggende dorpen, genoeg te doen is om als gezin comfortabel te leven, die interessant is voor toeristen en aantrekkelijk voor bedrijven, dat is mijn droom. Dit wil ik bewerkstelligen door een veelzijdig cultureel aanbod, niet alleen in onze schitterende culturele gebouwen, maar vooral, gratis en voor iedereen toegankelijk, in de openbare ruimte.

Lees hier meer over Detlev

2. Rachel Gasper-Rothengatter

Gedreven, betrokken, initiatiefrijk en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel zijn eigenschappen die mij kenmerken. Getrouwd met Randy Gasper-Rothengatter, moeder van twee pubers Carlijne en Lars, dochter, vriendin, ondernemer, buurtgenoot…welke rol ik ook vervul en waar ik ook ga, ik wil altijd graag een bijdrage leveren in kennis, ervaring, tijd en energie als het gaat om mens, maatschappij en milieu.

Lees hier meer over Rachel

3. Ariane van Burg

Ik ben lid geworden van GroenLinks omdat het motto “op zoek naar een nieuw evenwicht” mij erg aansprak. Ook een partij die zichzelf vrijzinnig noemt heeft mijn belangstelling. Het evenwicht tussen mens en maatschappij, tussen mensen onderling, tussen mens en dier en tussen mens en milieu staat erg onder druk. Ik wil mij inzetten voor het herstel van deze evenwichten. Ik wil een stem zijn voor kwetsbare groepen die niet (goed) voor zichzelf kunnen opkomen. Ik wil meeknokken voor wat kwetsbaar is.

Lees hier meer over Ariane

4. Danny Huizer

Ik heb de stap naar kandidaat gezet omdat ik een rol wil spelen in de toekomst in en voor Apeldoorn en de omliggende dorpen. Ik zet mij in voor een samenleving die verbindt en waarin men nadenkt over een toekomst. Een toekomst die zorgt voor een schone en frisse omgeving om te wonen. Een plek waar een ieder zich thuis kan voelen, waar ruimte is om je leven vorm te geven en waar je ertoe doet. Een omgeving waarin een balans is tussen mens, dier en milieu. Kortom een samenleving met aandacht.

Lees meer over Danny

5. Dieuwke de Boer

Ik ben een geboren en getogen Apeldoornse en draag graag mijn steentje bij aan de stad. GroenLinks past het best bij mijn kernwaarden. Al jaren stem ik GroenLinks. Nu wil graag nog actiever meedoen en bijdragen. De signalen worden steeds duidelijker: we moeten duurzamer. Niet alleen voor het klimaat, maar ook voor onderlinge relaties: liefde voor mens, dier en natuur, veel groener en bewuster, meer verbinding en meer samen. Ik gun mijn kinderen (en hun kinderen en hun kinderen, enz.) ook een mooie wereld met mens en natuur!

Lees meer over Dieuwke

6. Paul Baart

Een samenleving die er is voor alle mensen, sociaal en goed georganiseerd is en ruimte laat voor persoonlijke invulling, dat staat mij voor ogen. GroenLinks biedt daarvoor een goed platform door op alle niveaus politiek en praktijk met elkaar te verbinden. Dat doet ze plaatselijk regionaal, nationaal en internationaal. Daar wil ik graag aan bijdragen. Dat doe ik door mijn werk én door actief te zijn in de plaats waar ik sinds 1984 woon.

7. Eva Siebelink

In het dagelijks leven ben ik de vrouw van Jochem Fick. Samen hebben wij drie prachtige dochters. Naast een drukke taak als moeder ben ik werkzaam als HR-adviseur bij Wageningen University & Research (WUR). Daarnaast werk ik ook als zelfstandig HR-adviseur op project/interim basis voor bedrijven en particulieren. Als geboren en getogen Apeldoornse heb ik het beste voor met Apeldoorn en de Apeldoorners. Voor de toekomst van onze gemeente en de toekomst van mijn kinderen, zie ik vooral een duurzaam Apeldoorn voor me. Ik zet me dan ook graag in om dat doel met dit team te bereiken.

Kandidaten GroenLinks Apeldoorn voor de Gemeenteraadsverkiezingen

GroenLinks Apeldoorn Kandidaten Gemeenteraadsverkiezingen