Dankbaar terugblikken!

Het is vandaag zondag 26 maart…de day after. Mooi om even terug te kijken. Wàt een geweldige actiedag was het weer! De zon scheen ‘s morgens vroeg al vrolijk, 22 supermarkten die er klaar voor waren en van de 175 ingeroosterde vrijwilligers kwam bijna iedereen opdagen. Geweldig! Want dat is toch altijd wel een beetje spannend…

Overal waar ik gedurende de dag kwam, trof ik enthousiaste vrijwilligers aan. Zag ik hoe klanten soms weg keken als ze benaderd werden, maar vaker zag ik klanten enthousiast met een of meerdere aankopen naar de vrijwilligers gaan. Dieuwke, Gemma, Anke, Rolf en Fokjelien hadden ieder als coördinator een aantal supermarkten onder hun hoede. Naast al het voorbereidende werk waren ze zaterdag vooral druk om gedurende de drie tijdsblokken zoveel mogelijk supermarkten te bezoeken. Kennismaken met de vrijwilligers, kijken of alles goed loopt, foto’s maken en eventuele probleempjes oplossen. Toppers zijn het!

Ik ontkom er niet aan een aantal mensen te bedanken, in willekeurige volgorde:

  • de 22 deelnemende supermarkten,
  • Art Print Design voor de schenking van de keycords,
  • Patrick Loohuis van Veritas Hosting voor het maken en hosten van deze site,
  • de vrijwilligers van de Voedselbank Apeldoorn die ook een tandje extra moeten bijzetten,
  • Geert Wassink die een paar bloemetjes extra in de boeketten stopte die ik kocht voor de coördinatoren,
  • en last but not least de 175 mensen die als vrijwilliger ons geholpen hebben. Zonder jullie waren we nergens!

Hoe nu verder?

Tja, dan komt de onvermijdelijke vraag: hoe gaan we de actie vormgeven in 2018? Dit jaar was de vijfde keer dat we de actie op deze wijze vorm gaven. Zoals ik al eerder zei (blog 3 maart) is het goed om te gaan zoeken naar een andere vorm. Dat we met minder inspanning én gebruikmaking van internet toch een mooie opbrengst voor de Voedselbank Apeldoorn kunnen genereren. Daar gaan we samen op broeden. Want eerlijk is eerlijk: het was een ware krachtinspanning om 175 vrijwilligers  te vinden voor de actiedag. Eerlijk gezegd ging dat moeilijker dan we dachten. Mijn collega’s van D66, CDA, CU, VVD, PvdA, SGP, PvdD en VSP dank ik hartelijk voor de ondersteuning. Het is jammer dat twee partijen -tegen de afspraken in dat het een raadsbrede actie zou worden- toch geen ondersteuning hebben geboden.

Ik wil graag positief afsluiten. Omdat er zoveel vrijwilligers lieten weten volgend jaar graag weer van de partij te zijn. Omdat het vleugels geeft zo’n dag te mogen coördineren. Omdat het leuk is te zien met hoeveel passie mensen gisteren in de winkels stonden. Omdat er zulke gulle klanten waren. Omdat er gewoon zulke leuke aanmeldingen waren, zoals de GMC -de Getrouwde Mannen Club- die in twee supermarkten twee tijdsblokken voor hun rekening namen. Of de jongerenwerkers van Don Bosco die met jongeren kwamen helpen. Of de leerlingen die het als maatschappelijke stage deden. Of de vrijwilligers die spontaan een blog schreven: zie hieronder en lees ook het blog van Jolanda  En niet vergeten de mensen die meteen aangaven: volgend jaar zijn we ook graag weer erbij.

 

Maandag 27 maart zijn we met een groep aanwezig bij de Voedselbank om te helpen om alle rolcontainers/kratten  uit te pakken die binnen komen. We zullen aan het eind van de middag de opbrengst bekend maken.

Nogmaals, vanuit de grond van mijn hart: dank!

Margien de Vries

 

 

Verslag vrijwilliger:

 

  

 

Keycords gesponsord door Art Print Design

Geert Wassink zorgt voor extra mooie bloemen

 

Hosting site

 

 

 

 

 

Author: Margien de Vries

Share This Post On