Wethouder

Detlev Cziesso

Ik ben betrokken geraakt bij de politiek vanuit mijn betrokkenheid met de gemeente Apeldoorn en vooral haar bewoners. Een bruisende interessante gemeente, waarin in Apeldoorn en de omliggende dorpen, genoeg te doen is om als gezin comfortabel te leven, die interessant is voor toeristen en aantrekkelijk voor bedrijven, dat is mijn droom. Dit wil ik bewerkstelligen door een veelzijdig cultureel aanbod, niet alleen in onze schitterende culturele gebouwen, maar vooral, gratis en voor iedereen toegankelijk, in de openbare ruimte.

Om te kunnen genieten van al onze mooie evenementen moet je wel kunnen deelnemen aan het openbare leven. Bij een comfortabele gezinsstad hoort, als basis,  een baan of goede sociale voorzieningen. Mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben moeten geholpen worden om weer aansluiting te vinden. Als wethouder Beheer en Onderhoud ben ik dan ook blij dat deze dienst op het gebied van participatie landelijk voorop loopt. Een investering die zichzelf terugverdient, en niet alleen financieel!

Financieel, en als wethouder financiën en belastingen is dit mijn uitgangspunt, moet je roeien met de riemen die je hebt. Gezonde gemeentefinanciën zorgen voor zekerheid en leggen geen hypotheek op de toekomst. Duurzaamheid betekend dat je je middelen optimaal gebruikt, niet verspilt en zorgt dat je niet inteert op je basis. Dit geld niet alleen voor energie maar ook voor je geld.

Dit betekent dat je keuzes moet maken, keuzes waarbij ik een sociale en leefbare gemeente altijd vooropstel.

Dit komt zeker tot uitdrukking in een van mijn projecten: De Zwitsal. Mijn droom is het om dit stukje industrieel erfgoed te behouden en te veranderen in een gebied waarin wij kunnen genieten van schitterende gebouwen, een prettige omgeving en veel “reuring”. Een stukje Apeldoorn waar het leuk is om te zijn, wat leeft en aantrekkelijk is, door zijn omgeving en door de daar gevestigde bedrijven met hun betrokken ondernemers. Maar ook een gebied waarin innovatieve initiatieven kunnen worden ontplooid op commercieel gebied net zo als op cultureel gebied. Een bruisend stuk Apeldoorn voor iedereen.

Financiën, Beheer en Onderhoud, Kunst en Cultuur  en Bedrijfsvoering zijn mijn portefeuilles maar samen met mijn collega’s doe ik mijn best om op alle gebieden van Apeldoorn een stad te maken waar wij, met z’n allen graag, prettig en veilig kunnen wonen en werken.

Portefeuille

Facebook