Groene lintjes voor jonge afvalhelden Moya & Nando

Normaal worden de groene lintjes jaarlijks op Wereldmilieudag – 5 juni- uitgereikt. Maar voor Moya en Nando Ooms maken we graag een uitzondering. Ze zullen op woensdagochtend 12 september in het zonnetje gezet worden in aanwezigheid van hun ouders, oma en opa’s. Het is voor het eerst dat kinderen een groen lintje krijgen.

Nando & Moya Ooms. Foto: Michael Ooms

Een van de posters van Moya

 

Waarom een lintje?

Moya en Nando zijn in een klap bekende Apeldoorners geworden. Op social media doken gisteren en eergisteren foto’s op van de actie die Moya (9 jaar) met behulp van haar broertje Nando (6 jaar) gestart was.  Moya maakte 11 posters, hing die in de buurt van de Asselsestraat op en ging samen met haar broertje zwerfafval opruimen. De vuilniszak vulde snel.

GroenLinks Apeldoorn reikt al sinds 2005 jaarlijks de groene lintjes uit aan mensen die zich op positieve wijze inzetten voor duurzaamheid en milieu. Vanaf volgende week prijken in de ere galerij van groene lintjes dragers ook de namen van Moya en Nando. Heel erg verdiend! En wie weet zet hun actie wel meerdere kinderen aan het denken.

Reageren? groenlinks@apeldoorn.nl

RTV Apeldoorn

Heel Apeldoorn Rein

De Stentor

Gemeente Apeldoorn op facebook

Author: Margien de Vries

Share This Post On