Groen lintje voor Moya & Nando

Wow! Wát een leuk feestje was het vanmorgen bij Central Park. Daar vond de uitreiking plaats van het groene lintje. Een extra uitreiking, want normaal reikt GroenLinks Apeldoorn de groene lintjes uit rond wereldmilieudag, 5 juni. Maar de mooie afvalactie van Moya & Nando Ooms konden we niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Moya had haar mooiste jurk -met glitters!- ervoor uit de kast gehaald, Nando zijn stoerste kleren. Mamma Andrea, pappa Michael en een oma en een opa mochten meefeesten. Daarnaast waren fractieleden van Groenlinks Apeldoorn aanwezig, kwam onze wethouder Detlev Cziesso ondanks zijn volle agenda tóch nog even langs, kwam RTV Apeldoorn filmen (vanavond vanaf 18 uur ieder half uur te zien) en was vanuit de gemeente Apeldoorn afvalspecialist Marc Veenhuizen erbij.

Na warme chocolademelk met veel slagroom, taart, koffie en ander lekkers heeft fractievoorzitter Rachel Gasper-Rothengatter de lintjes opgespeld en aan Moya & Nando de bijbehorende oorkonde gegeven. Omdat het de eerste keer was dat we kinderen een lintje gaven, hadden we ook een mand met kadootjes voor Moya & Nando.

De afgelopen week zijn Moya en Nando doorgegaan met afval verzamelen. Ze rapen van alles: heel veel lege blikjes van met name energy drank, maar ook sokken, plastic flesjes, een handschoen en ze kwamen ook zakjes tegen waar drugs in hadden gezeten. Gelukkig weten ze wat ze wel en niet mee mogen nemen, want sommige dingen zijn natuurlijk gevaarlijk. Marc Veenhuizen -hij weet alles over afval- had nog een goede tip: als ze plastic en blik apart houden, kunnen ze geld verdienen voor een vereniging. 

Ook Heel Apeldoorn Rein levert een bijdrage in de vorm van hesjes, afvalzakken en grijpers. In de klas van Moya gaan ze ook les geven over zwerfafval en een opruimactie rond de school organiseren. Prachtig! Mocht je zelf ook actief willen worden kijk dan op de website van Heel Apeldoorn Rein wat je kan doen of sluit je aan bij de actie “Apeldoorn ruimt op!’ die op zaterdag 22 september wordt gehouden.

Moya & Nando: gefeliciteerd met jullie welverdiende lintje! De prachtige afvalposter die Moya gemaakt heeft krijgt een mooi plekje op kantoor.

Reageren? groenlinks@apeldoorn.nl

Author: Margien de Vries

Share This Post On