Kiezers bedankt!

Gisteren hebben we een overweldigend verkiezingsresultaat behaald. De voorlopige uitslagen vertellen ons dat we er 10 zetels bij krijgen in de Tweede Kamer. Een resultaat waar we een aantal jaar geleden alleen maar van hebben durven dromen. 

 

Voor GroenLinks Apeldoorn krijgen de resultaten nog een mooier groen-rood randje omdat in Apeldoorn het stemresultaat ten opzichte van 2012 maar liefst is verviervoudigd! We zijn enorm trots op het feit dat zoveel Apeldoorners op ons gestemd hebben. 

 

Jesse Klaver verwoordt het GroenLinks geluid zoals dat door velen binnen onze afdeling gevoeld wordt. Het is dan ook zeker een groot  compliment  waard aan hem en aan het hele team die dit zo goed over het voetlicht hebben weten te brengen. Zij hebben laten zien dat verbinden, rechtvaardigheid, duurzaamheid en empathie elementen zijn waar wij voor staan. Dat is niet iets van nu, of  van vroeger, maar voor de toekomst van ons allemaal. 

 

Bovenste rij (v.l.n.r.): Jochem Poeder (data analist), Judith Velthuizen (vrijwilligerscoördinator), Karin Voortman-Overbeek (communicatie & social media coördinator)
Onderste rij (v.l.n.r.): Bert Nijkamp (penningmeester), Gönül Hettema-Fidan (campagneleider), Wouter Voortman (activiteitencoördinator)

Dat was lokaal zeker ook zichtbaar. Onze campagneleider Gönül heeft samen met het campagneteam en heel veel betrokken mensen, lid of geen lid aan een lokale beweging gebouwd. Alle bijdragen die zij aan deze beweging hebben bijgedragen, hoe groot of klein ook, zijn even waardevol voor ons. Zij laten zien dat iedereen er toe doet. Op hen zijn we ontzettend trots. 

 

We hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt aan onze afdeling. De fractie, al jaren een consistente factor in de lokale coalitie, laat zien dat we een partij zijn die luistert en betrouwbaar is. Maar ook sociale en maatschappelijke initiatieven onderneemt. 

 

Ook vanuit het bestuur is het initiatief genomen tot een werkgroep All Inclusive en worden sociale en maatschappelijke initiatieven thematisch onder de aandacht gebracht. 

 

 

Via deze weg willen we alle mensen die het vertrouwen in ons hebben uitgesproken bedanken, jullie hebben dit resultaat mogelijk gemaakt.

 

Voor ons geen tijd van rust, we gaan door! Een spannend jaar met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur. Het is tijd voor verandering, doe met ons mee!

 

Bestuur GroenLinks Apeldoorn.

 

Wil je ons laten weten wat niet mag ontbreken in het programma, of wil je lid worden van de programmacommissie? Kijk dan op deze link: https://www.groenlinksapeldoorn.nl/versterk-jij-de-programmacommissie/

 

Heb je een groen/rood hart en ben je benieuwd of de gemeente politiek wat voor jou is? Kijk dan op deze link: https://www.groenlinksapeldoorn.nl/kc/

 

Author: Kirsten Regtop

Share This Post On