Nacht van de nacht: 28 oktober ook in Apeldoorn!

Foto sterrenhemel: Johan van der Wielen

Gerard Kolkman deed op 20 september via Twitter een oproep aan een aantal politieke partijen: wie zorgt ervoor dat Apeldoorn ook mee doet aan de Nacht van de Nacht zoals al jaren geleden beloofd is? De Nacht van de Nacht wordt dit jaar gehouden op zaterdag 28 oktober.

“De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 13e keer georganiseerd op zaterdag 28 oktober 2017. Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht.”

Gerard had een punt, dus we vroegen meteen onze duurzame wethouder Mark Sandmann of hij in actie wilde komen. Mark reageerde per ommegaande dat hij er achter aan zou gaan.

 

 

 

 

Vandaag, 25 september, kregen we bericht dat het gaat lukken. En niet alleen het torentje in het donker maar ook het stadhuis, het Raadhuis en de markt. Klasse Mark Sandmann & ambtenaren!

Wil je zelf ook mee doen aan de Nacht van de Nacht? Β Doe dan thuis het licht uit, probeer of je bedrijf mee wil doen, sluit je aan bij een activiteit of kijk hier bij de tips.

Over Gerard

We hebben Gerard inmiddels leren kennen als een soort ” duurzame waakhond”. In 2011 ontving Gerard een groen lintje en sindsdien “bestookt” hij ons Γ©n andere politieke partijen met zijn vragen en opmerkzaamheden op het gebied van duurzaamheid. Goede zaak overigens!

Reageren? groenlinks@apeldoorn.nl

 

 

 

 

Author: Margien de Vries

Share This Post On