Rode lintje voor kapsalon dak- en thuislozen van Plonia

Ieder jaar rond Valentijnsdag reikt de fractie van GroenLinks haar rode lintjes uit, aan mensen die zich met hart & ziel inzetten voor een ander. Dit jaar gingen de lintjes op 14 februari naar de vrijwilligers van Da Capo en van Hospice. We hebben toen ook aangegeven een derde lintje uit te willen reiken, maar omdat dit op de eerste woensdag van de maand moest plaatsvinden hebben we het over de verkiezingen heen getild.

Vandaag was het dan zover! Omringd door “haar” kapsters, barber en pedicure kreeg Plonia ten Voorde het rode lintje voor haar inzet voor de kapsalon voor dak- en thuislozen “als je haar maar goed zit!”.

Naast de kapsalon voor dak- en thuislozen -iedere eerste dinsdag van de maand gevestigd in Menorah aan de Paslaan- wordt er ook regelmatig geknipt voor Schuldhulpmaatje en de zwerfjongeren. De kapsalon is in april 2013 gestart en bestaat deze maand dus 5 jaar. Speciaal voor de uitreiking van het lintje was ook Marlies uit Lochem gekomen. Marlies was 5 jaar lang altijd aanwezig, maar moest onlangs met haar vrijwilligerswerk voor deze kapsalon stoppen het niet meer te combineren was met haar baan.

Plonia wist al voor Valentijnsdag dat ze het rode lintje ging krijgen. Toevallig werd gisteren bekend dat de kapsalon van Plonia ook genomineerd is voor de Ab Harrewijn prijs.  Wat geweldig dat dit initiatief zoveel aandacht krijgt. Zo verdiend!

Na de uitreiking werden de taarten aangesneden en even later ging de kapsalon open en kon iedereen mee smullen van de taart. En wij maakten een praatje met de bezoekers, zagen met hoeveel liefde er gewerkt werd en hoe dankbaar de bezoekers waren.

Reageren? groenlinks@apeldoorn.nl

Author: Margien de Vries

Share This Post On